Besteding van Persoonlijk Ontwikkel Budget

Voor steeds meer medewerkers van bedrijven en organisaties is het mogelijk om gebruik te maken van een zgn Persoonlijk Ontwikkel Budget (POB). Met het POB kan een medewerker zelf kiezen waar hij of zij aan wil spenderen voor zijn of haar eigen welzijn. Het POB kan besteed worden aan gezondheidsbevorderende programma’s, training en coaching.

POB goed in te zetten bij: 

• Pijnklachten
• Motivatieproblemen
• Ontwikkelen vaardigheden/competenties
• Verbeteren van persoonlijke effectiviteit en communicatie in de werksituatie
• Aanpassingsproblemen bij verandering functie of organisatieveranderingen
• Problemen uit de privésfeer die van invloed zijn op het werk
• Werkgerelateerde problemen
• (Werk)stress, overspannenheid en burnout

Voordelen

Wij ondersteunen met onze ruime aanbod bij de persoonlijke én professionele ontwikkeling en begeleiden bij de verandering van gedrag dat het persoonlijke of professionele welzijn van de medewerker in de weg staat.

De medewerker krijgt inzicht in de persoonlijke knelpunten en verandert daarbij stapje voor stapje het gedrag waardoor deze sterker in zijn/haar schoenen staat , vermindering ervaart van pijnklachten en stress en meer bewegingsplezier, energie, rust, plezier en balans ervaart. De medewerker zit weer goed in zijn/haar vel en is (weer) in staat om zijn/haar volledig potentieel op het werk als thuis te benutten.

Wij bieden een breed aanbod aan. Van coachtraject, loopbaanbegeleiding, stoelmassages, werkplekadvies tot stress- en burnoutbegeleiding, Fit-test of voeding & leefstijltraject.

Coachingstraject op persoonlijk of professioneel gebied

Wanneer er binnen jouw organisatie hard wordt gewerkt, kunnen medewerkers behoefte hebben aan begeleiding om zich persoonlijk en in hun werk verder te kunnen ontwikkelen. Denk aan beter communiceren, groeien in de functie en het verbeteren van persoonlijke en professionele vaardigheden.

Stress- en burnoutbegeleiding

Als jouw  medewerker vastloopt, dreigt vast te lopen of ziek thuis zit met stressgerelateerde  klachten (gestrest, overspannen of burn-out), dan kan individuele begeleiding het traject van re-integratie, outplacement of loopbaanbegeleiding helpen versnellen.

Loopbaanbegeleiding

Willen jullie de juiste medewerker op de juiste plek? Samen met een loopbaancoach gaan we in een persoonlijk traject aan de slag met de hulpvraag van jullie medewerker. We onderzoeken wat deze motiveert, drijft en gaan op zoek naar de loopbaanmogelijkheden. We werken naar de ideale jobsituatie.

Stoelmassage

Een stoelmassage is preventief bedoeld voor spanningsklachten als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding. Deze massage werkt stressverlagend, ontspannend en energie verhogend. Een sessie duurt 20 minuten.

Werkplekadvies

Een goede werkhouding en een goed bewegingspatroon zijn belangrijk om pijnklachten te voorkomen en/of te verminderen. Tijdens een werkplekbezoek worden deze zaken uitgebreid geanalyseerd en handvatten worden aangereikt. Bewustwording, het weten ‘waarom’ en wat de medewerker zelf kan bijdragen, staat bij het werkplekadvies centraal.

Voeding & Leefstijltraject

Onze voedingsspecialist helpt de medewerker om de regie te hervinden over zijn/haar eigen lichaam. In dit traject wordt de medewerker ondersteund bij het maken van gezondere voedingskeuzes en te werken aan een vitale leefstijl.

Fit-test

De Fit-test is voor iedereen geschikt, zowel voor de medewerker die iets wil doen aan zijn/haar vitaliteit, wil beginnen met sporten of reeds bestaande klachten heeft. Dit kan als startpunt gebruikt worden om een beweegplan op herstel of vermindering van klachten of performanceverbetering op te stellen.

Wij denken graag met jullie mee!

Willen jullie dat de medewerkers in jullie organisatie of bedrijf zich gewaardeerd voelen, zich persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen en gemotiveerder zijn om nòg beter te presteren? Neem dan ons aanbod op in  jullie platform, cafetariamodel of voorkeurslijst.

Of nodig ons uit voor een kosteloos en vrijblijvend strategiegesprek en wij zoeken met jullie laagdrempelige oplossingen. Met veel plezier denken we met jullie mee!

Perex

Voor Gezonder Werken

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van een vitaliteitsprogramma in jouw organisatie en mogelijke interventies? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op, we helpen je graag.