Coaching voor medewerkers

Een medewerker die niet optimaal functioneert, moeite heeft met het bewaken van zijn grenzen, veel werk druk ervaart of thuis veel ballen in de lucht moet houden, loopt een verhoogd risico om uit te vallen. Voorkomen is beter dan genezen! Perex biedt verschillende manier van coaching aan, zodat jullie medewerker grip op zijn leven kan herwinnen, met meer werkplezier en een verminderd risico op verzuim als resultaat. Wij bieden verschillende soorten coaching aan.


Stress- en burnoutbegeleiding

Als jullie medewerker vastloopt, dreigt vast te lopen of ziek thuis zit met stressgerelateerde  klachten (gestrest, overspannen of burn-out), dan kan individuele begeleiding  helpend zijn. Onze coaching kan zowel preventief als tijdens ziekte en re-integratie worden ingezet.

Deze begeleiding kan ingezet worden als de eerste symptomen van stress zichtbaar zijn. Zeker wanneer overbelasting wel zichtbaar is door de (werk)omgeving, maar niet door de medewerker zelf. Om verdere escalaties of verzuim te voorkomen kan er direct hulp ingezet worden. Het biedt de medewerker inzicht in zijn eigen gedrag en de impact ervan op zowel werk als privéleven. Door dit hernieuwde inzicht kan de medewerker de regie weer in handen nemen.

Jullie medewerker kan bij terecht bij onze coaches voor onder andere:

  • Het aanleren van effectieve stressmanagementtechnieken.
  • Het vinden van een optimale werk-/privébalans.
  • Het bevorderen van een gezonde levensstijl.
  • Het verbeteren van de slaapkwaliteit.
  • Conflicthantering.
  • Het vergroten van assertiviteit.

Mentaal Online Spreekuur (MOS) en Coachuur

Deze gesprekken worden preventief ingezet om goed zicht te houden op de mentale gezondheid van de medewerkers. Tijdens het MOS voert de coach een online gesprek van 30 minuten met jouw medewerker.

Tijdens het Coachuur komt jullie vaste coach regelmatig naar jullie organisatie voor een inloopspreekuur. Onze coach gaat in gesprek met de medewerker en ze bespreken zaken waar diegene tegenaan loopt. Het kan gaan over de werk- en/of thuissituatie, bezorgdheid over de eigen gezondheid of die van dierbaren, de financiële situatie en over de toekomst.

Het is belangrijk om de risicofactoren bij een medewerker vroegtijdig te signaleren en te voorkomen dat de medewerker wegens mentale problematiek uitvalt. Indien extra mentale hulp nodig is, zal de coach de medewerker stimuleren hulp te zoeken. De inhoud van de gesprekken blijft strikt vertrouwelijk.

 

Loopbaanbegeleiding

In een persoonlijk traject gaat onze loopbaancoach samen met de medewerker aan de slag met de hulpvraag. We onderzoeken wat deze motiveert, drijft en gaan op zoek naar loopbaanmogelijkheden. De medewerker ervaart (her)oriëntatie op de eigen loopbaan, waardoor er meer inzicht in ontwikkelings- en toekomstmogelijkheden ten aanzien van werk ontstaat. De medewerker wordt begeleid naar ander werk binnen of buiten de organisatie.

Begeleiding bij Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Het is belangrijk om goede medewerkers te behouden. Goed in hun vel zitten, werk dat wat ze werkgeluk brengt en zich persoonlijk en professioneel ontwikkelen zijn zaken die medewerkers steeds belangrijker vinden. Vitale medewerkers zijn energiek, zitten op de juiste plek, willen zich aan je binden en werken vanuit persoonlijke doelen.

Ontwikkelgesprekken
Het voeren van effectieve ontwikkelgesprekken met medewerkers is belangrijk. Perex heeft een model ontwikkeld om ‘het goede gesprek’ aan te gaan met medewerkers. Wij kunnen de leidinggevenden trainen om deze ontwikkelgesprekken te voeren. Het is ook mogelijk om onze coaches in gesprek te laten gaan met de medewerker en deze te begeleiden in duurzame inzetbaarheid. Lees verder

Individuele begeleiding
Een individueel coachtraject bestaat uit meerdere 1-op-1 gesprekken met een van onze coaches en is geschikt voor medewerkers die  behoefte hebben aan inzicht, tips en tools om verder te komen in hun werk én in hun persoonlijke leven.

 

Dit levert het op voor de organisatie!

Aandacht en erkenning zijn essentieel als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Met het aanbod van coaching voor zijn medewerkers laat de organisatie zien dat zij zorg draagt voor haar medewerkers. Door preventief en curatief medewerkers te coachen kan verzuim verminderd of voorkomen worden. De medewerker voelt zich gehoord en gezien, zit goed in zijn vel en kan zich optimaal inzetten op het werk.

Wij denken graag met jullie mee!

Willen jullie dat de medewerkers in jullie organisatie of bedrijf zich gewaardeerd voelen, zich persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen en gemotiveerd zijn om nòg beter te presteren? Neem dan ons aanbod op in jullie platform, cafetariamodel of voorkeurslijst.

Of nodig ons uit voor een kosteloos en vrijblijvend strategiegesprek en wij zoeken met jullie laagdrempelige oplossingen voor jullie uitdagingen. Met veel plezier denken we met jullie mee!

Perex

Voor Gezonder Werken

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van een vitaliteitsprogramma in jouw organisatie en mogelijke interventies? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op, we helpen je graag.