Zit jij voor of achterin jouw bus?

Stel je eens voor dat jouw leven een bus (touringcar) vol met passagiers is. Zit jij dan achterin de bus en geef jij het stuur uit handen? Of heb je het gevoel dat je voor in de bus zit, zelf het stuur in handen hebt en de richting bepaalt?

Wat doen mensen die succesvol zijn?

De basisvoorwaarde voor het maken van échte verandering en het behalen van succes in je leven, is dat je bereid moet zijn om aan de kant van de oorzaak te gaan staan. Mensen die succes hebben zien zichzelf als oorzaak van hun succes. Zij hebben het zelf gerealiseerd. Zij zijn ervan overtuigd dat ze hun eigen handelen zelf kunnen beïnvloeden en dat ze precies datgene zelf doen om ervan te zorgen dat zij hun doel halen.

Als je er echter vanuit gaat dat de wat je overkomt en hoe je reageert onveranderbaar is, dan zit je aan de gevolgkant van dit principe. De oorzaak leg je dan buiten jezelf. Je zit dan achterin de bus en overkomt het leven je.

Verantwoordelijkheid nemen
Wanneer je echter aan de oorzaakkant gaat staan, dan zoek je de verandering van je gedrag, je communicatie of hoe je reageert bij jezelf. Je neemt dan de verantwoordelijkheid voor wat er in je leven gebeurt en creëert daardoor keuzevrijheid. Het grote voordeel is dan dat je dus iets kunt veranderen en je daarbij je leven jouw eigen richting geeft. En als jij verandert, verandert de omgeving met je mee, hoe fijn is dat?

Hoe zit het bij jou en jouw medewerkers?
Weet jij wat jij wilt? Zit jij voor in de bus met het stuur stevig in handen of zit je achterin de bus en overkomt het leven je? Het heeft allemaal te maken met de regie over je leven stevig in handen te pakken. Dan overkomt het leven je niet meer, maar ben je zelf in control.

Coaching op persoonlijke en professionele ontwikkeling
Wanneer er binnen jouw organisatie hard wordt gewerkt, kunnen medewerkers behoefte hebben aan begeleiding om zich persoonlijk en in hun werk verder te kunnen ontwikkelen. Maar ook wanneer er binnen jouw organisatie medewerkers overbelast zijn of dreigen uit te vallen kan coaching helpen.

Zo kort mogelijk en zo lang als nodig is
Kortdurende, oplossingsgerichte begeleiding helpt de medewerker om zich persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen en om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen.

Duurzaam inzetbaar houden van medewerkers
Wil je werken aan het duurzaam inzetbaar houden van jouw medewerkers? Wil je onderzoeken wat wij voor jouw medewerkers kunnen betekenen? Of wil je gewoon even sparren?  We zorgen ervoor dat jouw medewerkers weer goed mee kunnen draaien in het team en optimaal kunnen presteren. Kijk dan bij ons aanbod of neem dan contact op 085 – 222 41 38 of mail naar info@perex.nl

Perex

Voor Gezonder Werken

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van een vitaliteitsprogramma in jouw organisatie en mogelijke interventies? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op, we helpen je graag.

GezonderWerkenmail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor de GezonderWerkenmail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over Gezonder Werken op de werkvloer.