Waarom een vitaliteitsprogramma voor jouw bedrijf?

Ken jij medewerkers die gebaat zouden zijn met meer informatie over hun leefstijl, die behoefte hebben aan informatie over thuiswerken, medewerkers die dreigen uit te vallen door werkdruk op pijnklachten? Of medewerkers die een presentje verdiend hebben? Zijn dat vragen waar jij mee rond loopt, dan is het tijd voor een vitaliteitprogramma. Perex kan jou daarbij helpen.

Want wat bevordert nu écht de vitaliteit op de werkvloer? En hoe past dat binnen jouw organisatie? Het gezondheidsbeleid van veel organisaties is vaak onduidelijk en ongericht. Het bestaat vaak uit ad-hoc oplossingen voor problemen en mist preventie en het langer onder de aandacht houden van gezonder werken.

Een bijkomend voordeel van een vitaliteitsprogramma is bovendien dat dingen die al gedaan worden zoals fruit op de werkvloer, het aanhouden van 1,5 meter afstand, het aanschaffen van ergonomische hulpmiddelen of het introduceren van een fietsplan, meer tot zijn recht komen. Het doel van een vitaliteitsprogramma is gezondere en vitalere medewerkers.

Fitprogramma

3 belangrijke redenen om je werknemers gezond en vitaal te houden:

  1. Minder ziekteverzuim bespaart je organisatie aanzienlijk veel kosten.
  2. Je verhoogt de productiviteit van je medewerkers.
  3. Je ondersteunt de oudere medewerker i.v.m. toenemende vergrijzing én de verhoging van de AOW-leeftijd.

Verhoog duurzame inzetbaarheid en verminder ziekteverzuim

Voor een effectief gezondheidsbeleid is een integrale aanpak, gedurende een langere periode belangrijk. Preventie draait namelijk om het totaalplaatje van het ziekteproces in plaats van alleen te focussen op enkele risicofactoren.

Met een preventieve aanpak vergroot je de regie van de gezonde werknemers over hun eigen leefstijl en daarmee ook hun gezondheid. Een preventief gezondheidsplan dringt het ziekteverzuim op de werkvloer terug, bovendien stijgt productiviteit. Dus hier geldt zeker: ‘Beter voorkomen dan genezen!’

Bevorder vandaag nog de vitaliteit op de werkvloer

Gezondheid was nog nooit zo belangrijk als nu. In tijden van corona is uitstellen immers geen optie meer. Bovendien is gezonder werken hellemaal niet moeilijk. De medewerker moet alleen wel weten hoe hij dit moet doen.

Je hoeft jouw gezondheidsbeleid niet meteen heel groots op te zetten, maar ga aan de slag. Het is makkelijk uit te breiden. Bovendien kost het veranderen van de ‘gezondheids-cultuur’ binnen jouw bedrijf tijd, dat gaat niet in één keer.

Perex

Voor Gezonder Werken

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van een vitaliteitsprogramma in jouw organisatie en mogelijke interventies? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op, we helpen je graag.

GezonderWerkenmail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor de GezonderWerkenmail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over Gezonder Werken op de werkvloer.