Teamtraining ‘Je stress de baas”

Hoe zorg je ervoor dat jouw team of jouw medewerkers op een gezonde manier met werkdruk omgaan? En dat er een goede balans tussen werk en privé is, zodat iedereen optimaal kan presteren? Hoe voorkom je dat er medewerkers uitvallen, zodat de werkdruk voor de andere collega’s nog eens extra wordt verhoogd?

Stressvermindering op de werkvloer
In deze training leren de deelnemers de oorzaken en signalen van stress bij zichzelf en bij collega’s te herkennen. Ze leren te kiezen voor wat voor hen belangrijk is en maken hun eigen oplaadprofiel waarmee ze voorkomen dat werkdruk teveel vat op ze krijgt. Daarnaast ervaren ze op een interactieve manier aan welke knoppen ze kunnen draaien om met minder stress en met meer rust en plezier hun werk te kunnen doen.

Tevreden en gezonde medewerkers
Het resultaat van deze preventieve aandacht is tevreden en gezonde medewerkers die bij kunnen blijven dragen aan de successen van de organisatie. Het helpt om het ideale stressniveau bij medewerkers of binnen teams op een gezonde manier in te zetten om tot optimale prestaties te komen.

Deze teamtraining wordt verzorgd door twee trainers en kan gereserveerd worden voor één of meerdere dagdelen.

Trainer Marc Spruit stelt zich voor

Hoi, ik ben Marc Spruit, ik ben coach en sparringpartner voor mensen die leiding geven. Ook verzorg ik teamtrainingen, zoals de teamtraining ‘Je stress de baas’.

Werkgeluk
Waar het mij in de kern om gaat is dat mensen worden gehoord en gezien. Wanneer je in een team zorgt dat alle mensen meedoen en ieder teamlid op waarde wordt geschat en ingezet, dan bereik je de optimale samenwerking en de beste resultaten. Het voordeel van medewerkers écht horen en zien is dat zij daardoor meer werkgeluk ervaren. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers tot 30% beter presteren. Dat maakt mensgericht dus heel resultaatgericht.

Verhogen van de prestaties van een team of afdeling
Door op alle gebieden dagelijks het gesprek aan te gaan over b.v. de productie, de kwaliteit, de ontwikkeling van team en medewerkers, verzuim, processen en samen te bouwen aan betere werkwijzen. En daarnaast de processen en nuttige tools en hulpmiddelen, bouw je echt samen aan het steeds beter presteren van jouw team of afdeling.

Samenwerking met Perex
Sinds enkele jaren werk ik met plezier samen met Irene Bex en Margret Becx. Met die samenwerking bied ik een aanvulling op de diensten van Perex als coach en sparringpartner voor de leidinggevenden van de bedrijven waarvoor Perex werkt en als teamcoach voor trajecten waarbij naast de fysieke en mentale coaching voor de individuele medewerkers ook de teamontwikkeling aan bod komt.

Het is een hele prettige samenwerking en de dienstverlening van van Perex spreekt mij enorm aan door de sterke combinatie van fysieke en mentale vitaliteit en het prachtige paradepaardje ‘Fit-Snacks’. Daarom ben ik blij dat ik met mijn dienstverlening van MenS | Durf te groeien daar een waardevolle aanvulling op kan zijn.

Perex

Voor Gezonder Werken

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van een vitaliteitsprogramma in jouw organisatie en mogelijke interventies? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op, we helpen je graag.

GezonderWerkenmail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor de GezonderWerkenmail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over Gezonder Werken op de werkvloer.